BME honlap | Oldaltérkép | Impresszum | HU | EN

Külsős pályázatok


Csodák kertje pályázat

Honlaphír: https://www.bme.hu/hirek/20230425/Csodak_Kertje_a_BME_hallgatoinak_palyazatat_varja_Ujbuda

Felhívás: https://mi.insert.ujbuda.hu/bme

Rövid összefoglaló: Tervezd új a BME Kampuszát! 2,8 milió forintos pályázat csak BME hallgatóknak!
A pályázat egyik fő célja olyan szabadtéri alkotások és játékok létrehozása, valamint kapcsolódó események szervezése, amelyek a kisgyermekek és középiskolások számára is közelebb viszik a tudományt, reflektálnak a Műegyetem értékeire és az itt folyó munkára, ugyanakkor figyelembe veszik a helyi lakosok igényeit is.

Itt az alkalom arra is, hogy más karok hallgatóival is megismerkedj, ugyanis a 3-6 fős csoportokat különböző tanszékeken vagy karokon tanuló hallgatóknak kell alkotniuk!

A sikeres pályázók összesen 2,8 millió forint összdíjazásban részesülhetnek!

Határidő: 2023. május 24.


Hallgatói álláspályázat a bme.hu és a felvi.bme.hu oldalak tervezésében közreműködésre

A bme.hu és a felvi.bme.hu weboldalak megújításában részvételre keresünk felhasználói élmény (User eXperience, UX) tervezési és felhasználói felület (User Interface, UI) építési feladatokra lelkes hallgatókat. 

Felhívás: https://rektori.bme.hu/sites/default/files/rektori/dokumentumok/Palyazatok/2023/bme.hu_felvi.bme_.hu_ux_ui_hallgatoi_palyazat.pdf


Megnyílt a jelentkezés a Magyar Diplomáciai Akadémia Diplomataképző Programjára

Április 12-én elindult a jelentkezés a Diplomataképző Program negyedik évfolyamára. A program széleskörű, versenyképes képzést kínál azoknak, akik a magyar diplomáciai karban akarnak dolgozni, valamint a magyar nemzeti és gazdasági érdekeket szeretnék képviselni a világban.

A program részleteiről és a felvételi folyamatról további információk érhetők el a Magyar Diplomáciai Akadémia honlapján és Facebook-oldalán. Az Akadémia várja minden érdeklődő jelentkezését 2023. május 14-ig!


Ujvári János Diplomadíj Pályázat

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a 2022/2023. tanév tavaszi félévében ismét meghirdeti az Ujvári János diplomadíj-pályázatot, melynek célja a szellemitulajdon-védelmi ismeretek növelése az alap- és mesterképzésben részt vevő végzős hallgatók körében. A pályázaton való részvétel során a hallgatók értékes szakmai képzést kapnak térítésmentesen, valamint szakmai támogatást pályázati anyaguk elkészítéséhez. A legjobb pályázatok öt kategóriában 250, 200 és 150 ezer forint értékű anyagi elismerésben részesülnek.

a pályázat őszi ciklusára való jelentkezés határideje: 2023. április 30,

a pályázati anyagok leadásának határideje: 2023. július 31.

A pályázatról bővebb információ és a részletes kiírás az SZTNH képzési oldalán található:

http://www.sztnh.gov.hu/hu/sztnh/szellemitulajdon-vedelmi-kepzes/ujvari-janos-diplomadij-palyazat  


Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj (a továbbiakban: ösztöndíjprogram) a Kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt eséllyel rendelkeznek arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/ paralimpiai érmet szerezzenek.

Az ösztöndíjprogramban való részvétel feltételei: 

  • be nem töltött 35. életév,
  • magyarországi felsőoktatási intézményben1 felsőfokú végzettség és szakképzettség megszerzésére irányuló aktív hallgatói jogviszony ,
  • olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben szereplő sportágban aktív egyesületi tagság,
  • olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben szereplő sportágban a magyar nemzeti válogatott keretben való tagság,
  • a hallgatói jogviszony fennállása alatt kiemelkedő, olimpiai/paralimpiai versenyszámban, felnőtt korcsoportban nemzetközi éremszerzési esélyre jogosító sportteljesítmény,
  • a pályázat benyújtásának időpontjában a pályázó nem áll a sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004. (III.12.) Korm.rendelet alapján sportfegyelmi eljárás vagy a doppingellenes tevékenység szabályairól szóló 363/2021. (VI.28.) Korm. rendelet alapján doppingfegyelmi eljárás hatálya alatt,
  • a pályázat benyújtásának időpontjában a pályázó nem áll a sportról szóló 2004. évi I. törvényben meghatározott jogerős eltiltás vagy kizárás hatálya alatt. Az érvényes jelentkezéshez valamennyi feltétel együttes megléte szükséges.

Jelentkezési (postára adási) határidő: 2023. április 3.

Jelentkezési felhívás 

Jelentkezési lap

Adakezelési tájékoztató


 Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj

A Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj több, mint három évtizede biztosítja, hogy a fiatal designerek szakterületükön elmélyíthessék tudásukat, támogatást nyújtva terveik, innovatív ötleteik, kísérleteik megvalósításához. Az ösztöndíjat a Magyar Formatervezési Tanács elődintézményének kezdeményezésére 1988-ban három minisztérium alapította. Az egyes szervezetek elnevezése időközben ugyan megváltozott, de az alapvető célok – a szakmai fejlődés biztosítása, a magyarországi tárgy- és környezetkultúra fejlesztése, a gazdaság versenyképességének növelése – megmaradtak. Az ösztöndíj a kezdetektől fogva az oktatási intézményekben frissen végzett tervezők számára nyújt kivételes lehetőséget a kibontakozásra. Az évek során az ösztöndíj presztízse folyamatosan növekedett, elnyerése a fiatal alkotók pályáján ma már az egyik legfontosabb értékmérőnek számít.

Az ösztöndíj önálló tervezői vagy designelméleti, -kutatási, illetve gyártói együttműködéssel történő projekt megvalósítására ad lehetőséget.

 Az ösztöndíjak keretösszege havi bruttó 1.200.000 Ft., futamideje hat hónap.

A pályázat benyújtási határideje: 2023. április 3. hétfő, 24:00

Pályázati felhívás 

 Friss hírek : https://www.facebook.com/moholyosztondij/


Felkai András Ösztöndíj Pályázat

A Felkai András Ösztöndíjat 2001 őszén a Citibank kezdeményezésére hozta létre az Alapítvány a Pénzügyi Kultúra Fejlesztéséért azzal a céllal, hogy emléket állítson Felkai Andrásnak, az 1990-es évek magyar pénzügyi világának egyik legkiemelkedőbb alakjának, továbbá hozzájáruljon ahhoz, hogy a magyar gazdasági és pénzügyi szektor magasan képzett szakemberekkel gazdagodjék. 

Az Felkai András Ösztöndíj keretében az  Ösztöndíjbizottság évente 2-4 pályázó részére, egyenként átlagosan 200.000 - 300.000 forint értékű támogatás odaítéléséről dönt. A támogatás mértékéről a Bizottság a pályázatok alapján dönt, de a pályázati támogatás sohasem teheti ki pályázati cél finanszírozásának 100%-át.

Pályázatok benyújtásának új határideje: 2023. május 31.
Eredményhirdetés határideje:                          2023. július 31.

Az ösztöndíjról és a pályázatról résztelesebben: Pályázati felhívás