BME honlap | Oldaltérkép | Impresszum | HU | EN

Készülj velünk a karrierépítésre 2024. március 12. és március 22. között!

A Felkészítő Napok eseményeire a jelentkezés már elindult, a részvétel ingyenes.

 

Tréningek és workshopok többféle témában

Egyéni karriertanácsadás március 8-án és 22-én

    

TRÉNINGEK

tréning csoportos tanulási forma, általában 10-12 fővel, ahol a cél az egyén bizonyos készségeinek fejlesztése a tréning témájától függően. A tréningben megvan a közösségi tanulás minden előnye és minden hátulütője is.  Élményszerű tanulással hatékonyan fejlődhetsz akár rövid idő alatt is, ha aktív résztvevője vagy a programnak. 

Ha érdekel, hogyan is működik a tréning műfaja olvasd el blogcikkünket itt

A tréningek időtartama 4 óra. A résztvevők maximális létszáma: 10 fő.
A jelentkezés lezárása a tréning hetét megelőző csütörtök, 12 óra.

 

ÁLLÁSINTERJÚ TRÉNING

Szeretnél felkészülten érkezni egy állásinterjúra? Szakmai tudásodon és személyes varázsodon felül érdemes felkészülnöd a cégből, önmagadból és gyakorolnod az interjúhelyzeteket is. Utóbbiakban segítünk neked ezen a tréningen.  

Maximális létszám: 10 fő 

Minimum létszám: 6 fő

Időpont: 2024.03.12. (kedd), 08:45-13:00 

Helyszín: BME R épület II. emelet, Külső tréning terem (ÉSZI) 

Trénerek: Szabó Blanka, Vajda Emília 


ÖNISMERETI KÉRDÉSEK A KARRIERTERVEZÉSBEN

Saját utad megtalálásának első lépcsőfoka önmagad megismerése: mozgatórugóid tudatosítása, értékeid, képességeid feltárása, céljaid meghatározása. A tréningen önismereti kérdéseken keresztül gondolhatod végig, hogy ki vagy te és merre tartasz. 

Gyere el, és tedd meg az első lépést egy sikeres karrier felé! 

Maximális létszám: 10 fő 

Minimum létszám: 6 fő

Időpont: 2024.03.13. (szerda) 08:45-13:00 

Helyszín: BME R épület II. emelet, Külső tréning terem (ÉSZI) 

Trénerek: Horváth Luca, Szele-Szabó Gréta 


KOMMUNIKÁCIÓS TRÉNING

Belegondoltál már abba, hogy egy vizsga, egy állásinterjú, de még egy baráti beszélgetés minőségét is meghatározhatja, hogy HOGYAN mondod azt, amit mondasz? Tanuld meg, hogyan képviseld a saját érdekeidet úgy, hogy jó tárgyalópartner is maradj, és a konfliktusokat is megfelelően kezeld közben. 

Kommunikációs tréningünkön az asszertivitásra, az önérvényesítő viselkedésre helyeztük a hangsúlyt. A saját szükségletek, határok megismerésén túl, a gyakorlatok során kipróbálhatod magad, hogyan jelezheted hatékonyan a kommunikációs partnerednek, hogy szeretnél kérni tőle valamit, vagy, hogy nem tetszik neked az, amit tett. Mindezt úgy, hogy a kölcsönös tisztelet, megértés és megoldáskeresés nagyobb valószínűséggel megvalósuljon. 

Maximális létszám: 10 fő 

Minimum létszám: 6 fő

Időpont: 2024.03.20. (szerda), 08:45-13:00 

Helyszín: BME R épület II. emelet, Külső tréning terem (ÉSZI) 

Trénerek: Bárány Dóra, Dobai Edit 


PREZENTÁCIÓS TECHNIKÁK TRÉNING

Izzad a tenyered, remeg a hangod, amikor kiállsz előadni? Nehezen veszed fel a szemkontaktust a közönséggel? Nehezen tartod fenn a figyelmet? Szeretnél jól és magabiztosan előadni? Gyere el a tréningre, amennyiben szeretnéd elsajátítani azokat az ismereteket és készségeket, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy sikeres előadóvá válj! A tréning folyamán különböző gyakorlatokon keresztül tudod majd fejleszteni előadói készségeidet.

Maximális létszám: 10 fő

Minimum létszám: 5 fő

Időpont: 2024.03.21. (csütörtök), 8:45-13:00

Helyszín: BME R épület II. emelet, Külső tréning terem (ÉSZI)

Trénerek: Horváth Luca, Lóczi-Horváth Anna


WORKSHOPOK

A  workshopok rövid, pszichoedukációs csoportok, amelyek során egy-egy fontos lélektani témával foglalkozunk. A hétköznapokban is hasznosítható elméletek mellett megismerheted mások tapasztalatait, véleményét is.

Ha szívesen megosztanád a gondolataid, és meghallgatnád másokét önismereti vagy tanuláshoz kapcsolódó kérdésekben, illetve tanulnál valami újat, ezek az alkalmak pont neked valók!

A workshopok időtartama 2 óra. A résztvevők maximális létszáma: 8 fő.

A jelentkezés lezárása a workshop hetét megelőző csütörtök, 12 óra.

HALOGATÁS WORKSHOP

Közeledik a határidő, nyomaszt a feladat, mégis valami mással foglalkozol. Így még feszültebb leszel, és még kevésbé tudsz a fontos dolgokra koncentrálni… Ismerős? Ördögi körnek tűnik, de a halogatás automatizmusából ki lehet lépni! A workshop során beazonosíthatod, hogy mi lehet az oka a te halogatásodnak, és arról is gondolkozunk, hogy milyen stratégiák segíthetnek felülkerekedni a problémán.

Maximális létszám: 8 fő

Minimum létszám: 4 fő

Helyszín: BME R épület II. emelet, Külső tréning terem (ÉSZI)

A workshop két időpontban is megrendezésre kerül:

1. Időpont: 2024.03.12. (kedd), 13:45-16:00

Trénerek: András Bálint, Oroszi Péter

2. Időpont: 2024.03.20. (szerda) 13:45-16:00

Trénerek: Szabó Blanka, Vajda Emília 


KAPUNYITÁSI KRÍZIS

Fiatal felnőttként egyre többen ütközünk nehézségekbe az elköteleződés terén, karrier- és magánéleti kérdésekben egyaránt. De mi is történik pontosan ilyenkor az életünkben? Hogyan tudjuk könnyebbé tenni ezt a fejlődési időszakot? Csatlakozz, ha:

  • hallgatóként szeretnél megismerkedni és előre felkészülni azokra a kihívásokra, amelyet a fiatal felnőttkor időszaka tartogat a számodra, vagy bizonytalan vagy abban, amit már választottál;
  • pályakezdőként nehézségeid vannak a nagy döntések meghozatalával, szorongást kelt benned a (szakmai) elköteleződés gondolata;
  • már dolgozol, de úgy érzed, hogy a valóságban nem pont úgy alakul minden, mint ahogyan elképzelted, vagy szorongást okoz a gondolat is, hogy nincs már választási lehetőséged.

Maximális létszám: 8 fő

Minimum létszám: 4 fő

Időpont: 2024.03.13. (szerda), 13:45-16:00

Helyszín: BME R épület II. emelet, Külső tréning terem (ÉSZI)

Trénerek: András Bálint


AZ AC KULISSZATITKAI

Talán te is vettél részt olyan kiválasztási folyamaton, ahol azon kezdtél gondolkodni, hogy éppen „mire megy ki a játék”. Mire céloz egy-egy furcsa kérdés? Mire figyelnek oda valamilyen szokatlan helyzetben?

Ebben a két órában bepillanthatsz a kompetencia alapú kiválasztás kulisszái mögé. Megismerheted az Assessment Centerek összeállításánál alkalmazott főbb elveket, és kipróbálhatod magad a tervező szerepében; amikor neked kell kitalálni, melyik a legjobb kérdés ahhoz, hogy megismerj egy jelöltet.

Maximális létszám: 8 fő

Minimum létszám: 4 fő

Időpont: 2024.03.21. (csütörtök), 13:45-16:00

Helyszín: BME R épület II. emelet, Külső tréning terem (ÉSZI) 

Trénerek: András Bálint, Oroszi Péter


KARRIERTANÁCSADÁS

Van olyan, karrierrel kapcsolatos kérdésed, melyről szívesen beszélgetnél személyesen egy szakemberrel?

Egyéni, egyalkalmas karrierkonzultációra jelentkezhetsz, melynek időtartama 50 perc.

A feltüntetett időpontokban egy személyt tudunk fogadni, lemondás esetén a várólistán következő jelentkezőt értesítjük. A jelentkezés lezárása a program hetét megelőző csütörtök, 12 óra.

Időpontok

2023.03.08. 14:00 
2023.03.08. 15:00 
2023.03.08. 16:00 


2023.03.22. 9:00 
2023.03.22. 10:00 
2023.03.22. 11:00 
2023.03.22. 14:00 
2023.03.22. 15:00 
2023.03.22. 16:00 


ONLINE KURZUSOK

Az online kurzusok akkor segítenek igazán, ha tudsz rájuk időt szánni, és nem kell kapkodnod. Javasoljuk, hogy még az állásbörze előtti két hétben foglalkozz velük, hogy a rendezvényen már csak a kiállítók ajánlataira kelljen fókuszálnod. Ha későn kezdtél hozzá, ne aggódj, ezek az anyagok a rendezvény után is hozzáférhetők lesznek.

FELKÉSZÜLÉS AZ ÁLLÁSINTERJÚRA ONLINE KURZUS

A kurzus bepillantást enged az állásinterjúk világába, felépítésébe és menetébe. Gyakorlati tippekkel, ötletekkel lát el Téged annak érdekében, hogy hatékonyan fel tudj készülni és minden fontos infót megtalálj egy helyen a sikeres interjúkhoz.

Csatlakozás a csoporthoz

 

 ÖNÉLETRAJZÍRÁS ONLINE KURZUS

A kurzus célja, hogy egy olyan dokumentációs csomagot állíts össze az álláspályázatodhoz, ami egy HR-es vagy szakmai vezető számára áttekinthető, jól strukturált és a tudásod, egyéniséged is tükrözi. A Teams kurzus keretein belül hozzáférhetsz az önéletrajzírás legfontosabb szempontjait összefoglaló anyagainkhoz. Ha a kurzus áttekintése után elküldöd nekünk az önéletrajzodat, visszajelzést is kaphatsz kollégánktól!

Csatlakozás a csoporthoz

 

KARRIERTÖRTÉNET ONLINE MUNKAFÜZET

A karriertanácsadás egyik alternatív eszköze a Savickas-féle karriertörténet munkafüzet kitöltése. A munkafüzet feladatai a karrierépítés legfontosabb kérdéseire, mérföldköveire fókuszálnak. A három fejezetet követve kialakíthatjuk az előttünk álló döntésekhez szükséges motivációs narratívát, és a cselekvési tervet, amivel a céljainkat megvalósíthatjuk.

Csatlakozás a csoporthoz

 

PÁLYAFEJLŐDÉS ONLINE KURZUS

A pályaválasztás kérdései mindig aktuálisak maradnak, akkor is, ha már aktívan dolgozol az általad választott területen. A munka és tanulás igazából csak részei az életpályának, így - még ha tényleg le is zártuk ezeket a kérdéseket - mindig lesznek olyan döntések, amik az életpályához tartoznak. Ezen a kurzuson a karrierdöntések tágabb értelmezésével foglalkozunk: szó lesz az önmegvalósítás témáiról, a pályánk során változó életszakaszokról, a döntési folyamatokról és a lehetséges buktatókról.

Csatlakozás a csoporthoz

 

CÉLKITŰZÉSEK ONLINE KURZUS

Céljaink összefonódnak a személyiségünkkel, élethelyzetünkkel, éppen ezért pont olyan egyediek, mint mi magunk. Ebből következően sem létezhet egyetlen univerzális módszer a célok elérésére. A kurzus segít rálátni önmagadra és terveidre, valamint a különböző feladatokon végig haladva megalkothatod a saját módszereidet a céljaid megvalósításához.

Csatlakozás a csoporthoz

STRESSZKEZELÉS ONLINE KURZUS

Ez az online kurzus segít megbirkózni az álláskeresés során tapasztalható stresszel azáltal, hogy megismered a stressz rossz és jó oldalát, illetve képet kapsz a saját stresszedről. Egy jó adag pszichológiai gyakorlatot találsz itt, amit alkalmazva fejlődhetnek a különböző megküzdési módjaid is.

Csatlakozás a csoporthoz

KOMMUNIKÁCIÓ ONLINE KURZUS

Egy állásinterjú, egy vizsga, de még egy baráti beszélgetés minőségét is meghatározhatja, hogy HOGYAN mondod azt, amit mondasz. Ez a kurzus segítséget ad abban, hogyan képviseld a saját érdekeidet úgy, hogy a kölcsönös tisztelet, megértés és megoldáskeresés nagyobb valószínűséggel megvalósuljon.

Csatlakozás a csoporthoz