BME honlap | Oldaltérkép | Impresszum | HU | EN

TRÉNINGEK

A tréning csoportos tanulási forma, általában 10-12 fővel, ahol a készségfejlesztés a cél, a tréning témájától függően. A tréningben megvan a közösségi tanulás minden előnye. Élményszerű tanulással hatékonyan fejlődhetsz akár rövid idő alatt is, ha aktív résztvevője vagy a programnak.

Ha érdekel, hogyan is működik a tréning műfaja olvasd el blogcikkünket itt.

A tréningek időtartama 4 óra. A résztvevők maximális létszáma: 12 fő.

A jelentkezés lezárása a tréning hetét megelőző csütörtök, 12 óra.

STRESSZKEZELÉS

Egyalkalmas stresszkezelés tréningünkön segítünk felismerni, milyen tényezők hatnak rád stresszorként tanulmányaid, munkád vagy éppen magánéleted során, és milyen módon próbáltad eddig kezelni őket.

A tréning során megismerkedhetsz a feszültségoldás jótékony és kártékony formáival, és megküzdési módszereket tanulhatsz, melyekkel csökkenteni tudod a mindennapok során rád nehezedő nyomást, vagy éppen a saját javadra tudod fordítani azt. Célunk egy új szemlélet bemutatása, amiben az előtted álló kihívások nem az ellenségeid, hanem támogatnak téged céljaid megvalósításában!

Maximális létszám: 10 fő

Minimum létszám: 6 fő

Időpont: 2023.11.21. kedd, 08:45-13:00

Helyszín: BME R épület II. emelet, Külső tréning terem (ÉSZI)

Trénerek: Horváth Luca, Szele-Szabó Gréta

KOMMUNIKÁCIÓS TRÉNING

Belegondoltál már abba, hogy egy vizsga, egy állásinterjú, de még egy baráti beszélgetés minőségét is meghatározhatja, hogy HOGYAN mondod azt, amit mondasz? Tanuld meg, hogyan képviseld a saját érdekeidet úgy, hogy jó tárgyalópartner is maradj, és a konfliktusokat is megfelelően kezeld közben.

Kommunikációs tréningünkön az asszertivitásra, az önérvényesítő viselkedésre helyeztük a hangsúlyt. A saját szükségletek, határok megismerésén túl, a gyakorlatok során kipróbálhatod magad, hogyan jelezheted hatékonyan a kommunikációs partnerednek, hogy szeretnél kérni tőle valamit, vagy, hogy nem tetszik neked az, amit tett. Mindezt úgy, hogy a kölcsönös tisztelet, megértés és megoldáskeresés nagyobb valószínűséggel megvalósuljon.

Maximális létszám: 10 fő

Minimum létszám: 6 fő

Időpont: 2023.11.22. szerda, 08:45-13:00

Helyszín: BME R épület II. emelet, Külső tréning terem (ÉSZI)

Trénerek: Bárány Dóra, Dobai Edit

PREZENTÁCIÓS TECHNIKÁK TRÉNING

Izzad a tenyered, remeg a hangod, amikor kiállsz előadni? Nehezen veszed fel a szemkontaktust a közönséggel? Nehezen tartod fenn a figyelmet? Szeretnél jól és magabiztosan előadni? Gyere el a tréningre, amennyiben szeretnéd elsajátítani azokat az ismereteket és készségeket, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy sikeres előadóvá válj. A tréning folyamán különböző gyakorlatokon keresztül tudod majd fejleszteni előadói készségeidet.

Maximális létszám: 10 fő

Minimum létszám: 5 fő

Időpont: 2023. 11.29. szerda, 8:45-13:00

Helyszín: BME R épület II. emelet, Külső tréning terem (ÉSZI)

Trénerek: Horváth Luca, Lóczi-Horváth Anna

WORKSHOPOK

A workshopok rövid, pszichoedukációs csoportok, amelyek során egy-egy fontos lélektani témával foglalkozunk. A hétköznapokban is hasznosítható elméletek mellett megismerheted mások tapasztalatait, véleményét is.

Ha szívesen megosztanád a gondolataid, és meghallgatnád másokét önismereti vagy tanuláshoz kapcsolódó kérdésekben, illetve tanulnál valami újat, ezek az alkalmak pont neked valók!

A workshopok időtartama 2 óra. A résztvevők maximális létszáma: 8 fő.

A jelentkezés lezárása a workshop hetét megelőző csütörtök, 12 óra.

RELAXÁCIÓS TECHNIKÁK WORKSHOP

Lazíts velünk! Ismerkedj meg a progresszív izomrelaxációval, mindfulness technikákkal és további, idegrendszer-stabilizáló módszerekkel! Kiscsoportban bátran kipróbálhatod a feszültségcsökkentő és energizáló gyakorlatokat.

Maximális létszám: 8 fő

Minimum létszám: 4 fő

Időpont: 2023.11.21 kedd, 13:45-16:00

Helyszín: BME R épület II. emelet, Külső tréning terem (ÉSZI)

Trénerek: Szabó Blanka, Vajda Emília

HALOGATÁS WORKSHOP – AMIT MA MEGTEHETSZ…

Közeledik a határidő, nyomaszt a feladat, mégis valami mással foglalkozol. Így még feszültebb leszel, és még kevésbé tudsz a fontos dolgokra koncentrálni… Ismerős? Ördögi körnek tűnik, de a halogatás automatizmusából ki lehet lépni! A workshop során beazonosíthatod, hogy mi lehet az oka a te halogatásodnak, és arról is gondolkozunk, hogy milyen stratégiák segíthetnek felülkerekedni a problémán.

Maximális létszám: 8 fő

Minimum létszám: 4 fő

Időpont: 2023.11.22. szerda, 13:45-16:00

Helyszín: BME R épület II. emelet, Külső tréning terem (ÉSZI)

Trénerek: Oroszi Péter, Szele-Szabó Gréta

HATÉKONY FELKÉSZÜLÉS A VIZSGAIDŐSZAKRA WORKSHOP

Úgy látod, hogy a félév végéhez közeledve hasznodra válna egy tanulást segítő gyorstalpaló? A kétórás workshop alatt különböző állomásokon haladva fejlesztheted az időbeosztásodat, felveheted a harcot a halogatás ellen, kialakíthatod a számodra ideális tanulási környezetedet és összegyűjtheted azokat az erőforrásaidat, amik segítenek átvészelni egy nehezebb időszakokat is. Amellett, hogy hasznos eszközöket kaphatsz a vizsgákra történő felkészülésedhez, megoszthatod más hallgatókkal is a tapasztalataidat, tippjeidet, nehézségeidet.

Maximális létszám: 8 fő

Minimum létszám: 4 fő

Időpont: 2023. 11. 28 kedd, 13:45-16:00

Helyszín: BME R épület II. emelet, Külső tréning terem (ÉSZI)

Trénerek: Lóczi-Horváth Anna, Szabó Blanka

A PÁRKAPCSOLATOK HULLÁMZÁSAI WORKSHOP

Felnőtt korára mindenki megtanulja, hogy a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” toposznál kicsit bonyolultabb utat jár be két ember szerelme. Ezen a workshopon azzal foglalkozunk, hogy milyen változások, hullámvölgyek a kapcsolat fejlődésének természetes velejárói. Sok konfliktus előre látható, így fel is tudunk rájuk készülni. Csatlakozz, ha szeretnéd kis csoportban átbeszélni a párkapcsolati változások okait, folyamatait, és megoldásait!

Maximális létszám: 8 fő

Minimum létszám: 4 fő

Időpont: 2023.11.29. szerda, 13:45-16:00

Helyszín: BME R épület II. emelet, Külső tréning terem (ÉSZI)

Trénerek: András Bálint, Dobai Edit