BME honlap | Oldaltérkép | Impresszum | HU | EN

Tanácsadási Szolgáltatásaink

HA ELAKADTÁL A HÉTKÖZNAPOKBAN: PSZICHOLÓGIAI TANÁCSADÁS

Mindannyiunk életében előfordulhat, hogy olyan nehézségekkel találjuk szemben magunkat, amelyekkel nem sikerül megküzdenünk: korábbi megoldási módjaink már nem működnek, az újakat pedig még nem találtuk meg. A pszichológiai tanácsadás célja, hogy segítsen túljutni ezeken az elakadásokon. Hallgatóként félévente, maximum 8 alkalmas ingyenes tanácsadásra van lehetőséged a Tanácsadási Osztály szolgáltatásának keretében. 

Arról, hogy mi is történik egy tanácsadási folyamat kezdetén, majd utána ebben a cikkünkben olvashatsz még. 

Figyelem!

A járványügyi intézkedésekkel összehangoltan a személyes tanácsadás során javasoljuk a maszk viselését. Mivel ez egy nagyon személyes folyamat, fontos hogy lássuk egymás arcát; ezért arra kérünk titeket, hogy próbáljuk inkább online térben megvalósítani a tanácsadási alkalmakat!

Tovább...


Ha speciális szükségleteid vannak: Esélyegyenlőségi támogatás

A Műegyetemen tanulmányokat folytató speciális igényű hallgatók, illetve az egyetem oktatói számára elérhetőek az Esélyegyenlőségi tanácsadó szolgáltatásai. Ezeken a szolgáltatásokon keresztül arra törekszünk, hogy minden itt tanuló hallgató számára egyenlő esélyeket biztosítsunk annak érdekében, hogy tanulmányaikat képességeik és szorgalmuk szerint végezhessék oly módon, hogy speciális igényeik ne jelentsenek hátrányt számukra egyetemi teljesítményükben és beilleszkedésükben. 


HA KAPCSOLÓDNÁL MÁSOKHOZ: KÖZÖSSÉGI TÉR AZ „E” ÉPÜLETBEN!

A sikeres egyetemi évekhez nagyban hozzájárul a hallgatótársak támogatása. Az egyetem sokféle módon biztosítja, hogy találkozhass másokkal: ilyenek a kollégiumok, az öntevékenykörök vagy a kari események. Az újonnan létrehozott Közösségi Tér mindezek mellett arra is szeretne lehetőséget adni, hogy kötetlen formában ismerhess meg új embereket. Az ÉSZI pszichológusai számos programot szerveznek a szorgalmi időszakban, ahol kapcsolódhattok egymáshoz, például társasjáték közben, filmklub során vagy akár kerekasztal beszélgetéseken mentálhigiénés témákról.


HA FEJLESZTENÉD MAGAD: TRÉNINGEK

A tréning csoportos tanulási forma, általában 10-14 fővel, ahol a cél az egyén bizonyos készségeinek fejlesztése a tréning témájától függően. A tréningben megvan a közösségi tanulás minden előnye és minden hátulütője is. Élményszerű tanulással hatékonyan fejlődhetsz akár rövid idő alatt is, ha aktív résztvevője vagy a programnak. 

Ha érdekel, hogyan is működik a tréning műfaja olvasd el blogcikkünket itt

Aktuális tréningjeink elérhetők ITT.


Ha otthonról fejlesztenéd magad: ONLINE KURZUSOK

Ingyenes, online kurzusaink fontos támogatást nyújtanak minden hallgatónk számára az egyetemi tanulmányok sikeres elvégzéséhez; a mentális egészség megőrzésében; az álláskereséshez szükséges kompetenciák fejlesztésében; a tudatos karrierépítéshez diplomán innen és túl. Kurzusaink önállóan, saját ritmusod szerint végezhetők és teljes mértékben az online térben zajlanak. Nincs szükséged semmi másra, csak internetkapcsolatra, MS Teamsre és egy érvényes jelentkezésre.


HA PÁLYÁVÁLASZTÁSSAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEID VANNAK: KARRIERszolgáltatások

Nemcsak mentális kérdésekben, hanem a karrierépítés első lépéseiben is támogatjuk a Műegyetem hallgatóit. Számos lehetőséget kínálunk, hogy közösen találjuk meg a válaszokat a tudatos karrierépítés elméleti és gyakorlati kérdéseihez: egy ütős CV összeállításától egészen az álláskeresés önismereti vetületének feltárásáig.


HA CSAK SZERETNÉL OLVASNI/hallani RÓLA...

Blogunkon folyamatosan frissülő tájékoztató anyagok olvashatók különböző pszichés problémákkal illetve lelki egészségmegőrzéssel kapcsolatban.

Vadiúj sorozatunkban, az ÉSZI Podcast műsorában elsőként a távoktatásról, annak hatásairól beszélgetünk. Hallgassátok!

A hallgatókat leggyakrabban foglalkoztató pszichológiai témákról edukációs anyagok olvashatók.

Összeállítottunk egy listát más szakemberek műveiből is. Szívből ajánljuk az alábbi önsegítő, ismeretterjesztő könyveket, amelyek segítségével jobban megismerheted önmagad, a helyzeted!  Egy könyv címe több témánál is szerepelhet.

Jó olvasást és ismeretszerzést kívánunk!


GÓLYACSOMAG - ONLINE KURZUSOK FRISS BME-SEKNEK

Először is gratulálunk a sikeres felvételihez! Nem újdonság, ha azt mondjuk, a műegyetemi évek páratlan lehetőségeket és kihívásokat tartogatnak minden hallgató számára. Az sem lehet újdonság, hogy a középiskolához képest itt másképp kell tanulni. 

Műegyetemi szervezetként pontosan látjuk, mit is jelent ez a „másképp” egy friss belépő számára. Gólyacsomagunk kurzusait ebben a szemléletben állítottuk össze nektek.

Tovább...