BME honlap | Oldaltérkép | Impresszum | HU | EN

Karrierszolgáltatások a ÉSZI-ben

Nemcsak mentális kérdésekben, hanem a karrierépítés első lépéseiben is támogatjuk a Műegyetem hallgatóit. Számos lehetőséget kínálunk, hogy közösen találjuk meg a válaszokat a tudatos karrierépítés elméleti és gyakorlati kérdéseihez: egy ütős CV összeállításától egészen az álláskeresés önismereti vetületének feltárásáig.

Mivel az önállóság a legfontosabb tulajdonság a karriertervezésben, a legtöbb szolgáltatásunkhoz nem szükséges közösen dolgoznod szakemberrel. Légy a saját menedzsered! Döntsd el, milyen kérdések aktuálisak most a karrieredben, és derítsd ki a válaszokat a saját időbeosztásod és motivációid szerint!

Ha mégis elakadnál, vagy kérdésed van, a tanacsadas@m365.bme.hu címen érsz el minket.

Böngéssz partnereink aktuális állásajánlatai között ITT!

Legújabb szolgáltatásunk: találd meg a hozzád illő karrierprogramot!

Változás transzteoretikus modellje körútként ábrázolvaMelyik megállóban állsz most a karrieredben? Úgy érzed, változtatnod kellene, de még nem tudod, miben? Esteleg csak tájékozódni szeretnél, mert éppen most van időd rá?

Új szolgáltatásunkban a pályadöntési folyamatokat, ennek egyes szakaszait mutatjuk meg nektek, és azt is, hogy melyik szakaszhoz melyik szolgáltatásunk illik. Ez a programválasztó abban segíthet, hogy tisztába kerülhess a saját igényeiddel, és megtaláld a hozzád illő, egyébként külön-külön is elérhető programjainkat, kiadványainkat.

Találd meg magad a képen, és válassz programot velünk! Letölthető kiadványok

Légy önmagad karrier-tanácsadója! Senki nem lehet nálad motiváltabb a sikerben, az önfejlesztéshez szükséges gyakorlatokat pedig megtalálod letölthető munkafüzeteinkben.

Az önismeret nemcsak munkakereséskor, hanem egy projektfeladat vagy gyakornoki állás során is fontos lehet. Ha már elfogadtál egy pozíciót, arra a helyzetre is tudunk rövid és hasznos tartalmakkal szolgálni.

Letölthető kiadványainkat bárhová magaddal viheted, így egyedül, a saját tempód szerint haladva készülhetsz fel az első interjúra vagy munkanapra.

Önfejlesztés

Ez a füzet elsősorban azoknak szól, akik a sikeres kiválasztás után éppen elkezdtek dolgozni az új munkahelyükön, de ugyanolyan haszonnal forgathatja az is, aki éppen csak fontolgatja, hogy (diák)munkát vállal.

Karrierfüzetünk egyfelől abban nyújthat támogatást, hogy kristályosodjon előtted egy cél, tudd, hogy ki is vagy valójában, és hogy mit akarsz elérni. Ehhez összegyűjtöttünk néhány gyakorlatot, amelyeket otthon, segítség nélkül is végig tudsz gondolni. Emellett az álláskeresés gyakorlati kérdéseihez adunk praktikus tanácsokat. Vedd kezedbe az irányítást, és tedd meg az első lépést a sikeres karrier felé!

A karrierépítés gyakorlati kérdéseivel foglalkozó részlet a Műegyetemi Állásbörze kiadványából.

Felsőoktatási Tanácsadás Egyesület (FETA) tagjaként ajánljuk az alábbi kiadványokat:

Információszerzés

Fontos, hogy az önfejlesztés mellett tájékozódj a lehetőségeidről is. Ha szeretnél többet tudni arról, hogyan lehet majd elhelyezkedni a diplomáddal, milyen tapasztalatai voltak a már végzett hallgatóknak, illetve megismernéd a munkavállalás alapvető jogi fogalmait, az alábbiakat ajánljuk!

Karriercsomag - kurzusok a karrierépítéshez

Ha a fenti kiadványaink nyomán maradtak még kérdéseid, jelentkezz karrierépítéssel foglalkozó kurzusainkra, melyeket Karriercsomag néven gyűjtöttünk össze nektek.

Ez a csomag azoknak az online kurzusainknak a kombinációja, amelyek megismertetik az érdeklődőkkel a pályaválasztási döntések egy-egy szakaszát, a nulladik ponttól egészen az utolsóig.

Tovább...

Interaktív kurzusok

Ha már túl vagy az információgyűjtésen, és eljött az idő, hogy konkrét lépéseket tegyél, ezek a kurzusok neked valók. Mindegyik interaktív kurzuson kapsz egy privát csatornát, ahol egy tanácsadóval közösen dolgoztok, hogy választ kapj a kérdéseidre. Ahogy a többi kurzusnál is, itt is otthon, a saját időbeosztásod szerint tudsz dolgozni. Például ha szeretnéd gyorsan és jól megírni a CV-det, vagy célzott kérdések segítségével átgondolni a céljaidat.

Önéletrajzírás Online Kurzus (a Karriercsomag része)

A Teams kurzus keretein belül hozzáférhetsz az önéletrajzírás legfontosabb szempontjait összefoglaló anyagainkhoz. Ha önéletrajzodat feltöltöd az egyéni csatornádra, visszajelzést kaphatsz kollégánktól, hogy hogyan építsd fel logikusan CV-det. Tanácsot is kaphatsz arra vonatkozóan, mit írj bele és mit hagyj ki, esetleg mi az, amit át kell fogalmaznod ahhoz, hogy nyerő helyzetből indulj.

Karriertörténet Online Munkafüzet

A karriertanácsadás egyik alternatív eszköze a Savickas-féle karriertörténet munkafüzet kitöltése. A munkafüzet feladatai a karrierépítés legfontosabb kérdéseire, mérföldköveire fókuszálnak. A három fejezetet követve kialakíthatjuk az előttünk álló döntésekhez szükséges motivációs narratívát, és a cselekvési tervet, amivel a céljainkat megvalósíthatjuk.