BME honlap | Oldaltérkép | Impresszum | HU | EN

Felmérések eredményei

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem évek óta fokozott figyelmet fordít arra, hogy a megismerje a szolgáltatásit igénybevevő célcsoportok (frissen felvett elsőéves diákok, frissdiplomás szakemberek, mérnököket alkalmazó cégek) legfontosabb jellemzőit, elvárásait.

Felmérés A BME-re felvett hallgatók pályaválasztásáról és Szociális helyzetéről

Célunk a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre felvett hallgatók szociális hátterének feltárása, az egyetem számára elengedhetetlen pálya- és intézményválasztási motivációk elemzése, és a hallgatók szociális hátterének bemutatása.

Archívum

Felmérések a BME-n végzett hallgatók elhelyezkedési esélyeiről

Célunk, hogy egy évvel a végzés után, feltárjuk a friss diplomások munkapiaci tapasztalatit, visszajelzést kapjunk a BME-n folyó oktatás erősségéről, gyengeségéről, továbbá informáljuk a gazdaság szereplőit, a műszaki pályán elhelyezkedők kereseti lehetőségeiről.

Archívum
A mérnököket foglalkoztató cégek főbb jellemzői, és a műszaki és gazdasági szakemberekkel kapcsolatos piaci elvárások

Célunk ezzel a felméréssel is az, hogy szorosabbra fűzzük az oktatási intézmények és a munkaadók közötti kapcsolatot. Informálni szeretnénk a munkaerőpiacra kilépni készülő végzősöket arról, hogy leendő munkaadóik milyen viselkedési szokásokat, milyen vállalati kultúrát várnak el, és milyen szociális, jóléti, vagy egyéb szolgáltatásokat tudnak nyújtani.

A Műegyetemi Állásbörze látogatóinak és kiállítóinak véleménye a munkaerőpiac frissdiplomásokat érintő szegmenséről

Évente két alkalommal kerül megrendezésre a Műegyetemi Állásbörze, melyen a munkaadók képviselői és több fiatal vesz részt. Adott tehát a célközönség, mely munkaerőpiaccal kapcsolatos véleményében beállt változásokat félévenkénti mintavétellel kívánjuk megismerni, követni.